Om Lars Laestadius

Det är i södra Stockholm som jag har min själ. Jag föddes i Sofia församling på Södermalm och växte upp i det då nybyggda Högdalen. Jag gick i Högdalens skola (som numera är riven) och i Bandhagens gymnasium (som numera hyser bostäder).

Emellanåt har jag flyttat. Jag har bott (i kronologisk ordning) i Garpenberg, Umeå, Märsta, Garpenberg, Blacksburg (i Virginia, USA), Garpenberg, Uppsala, Waterloo (utanför Bryssel i Belgien), samt i Silver Spring (i Maryland, USA, utanför Washington, DC) där jag fortfarande bor. Sedan 1995 bor jag utomlands.

Till utbildningen är jag slavist och jägmästare. Till yrket är jag numera egen företagare, tillika adjungerad lektor (på distans) vid Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för skogens ekologi och skötsel.

Innan dess var jag i 17 år forskare på World Resources Institute (en tankesmedja i Washington, DC), hade i tre år hand om COSTs program för skogssektorforskning på Europakommissionens forskningsdirektoratet i Bryssel, hade diverse tjänster på Sveriges lantbruksuniversitet som doktorand, forskare och avdelningsdirektör, var doktorand på Virginia Tech, samt forskare på Forskningsstiftelsen Skogsarbeten (numera SkogForsk).

Gladast blir jag när jag får höra bofinken sjunga in våren, något som den tyvärr inte gör i mina nuvarande hemmaskogar i södra Maryland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s